“De kick blijft wanneer een ontwerp écht in de winkel ligt”, aan het woord is Mark Ferenc, art director bij Creators Dock.

“Tijdens mijn stage bij Hans Textiel maakte ik kennis met mode en graphics. Ik was altijd al wel geïnteresseerd in mode en nu ging in de praktijk aan de slag. Hier had ik ook mijn eerste ervaring met licenties: de Mickey Mouse styleguides. Toen dacht ik: “Ik wil later ook styleguides maken!”.

Mark start in januari 2010 bij Creators Dock en gaat direct aan de slag met licentiezaken. “Mijn eerste opdrachten waren het ontwerpen van heel veel klokken, wekkers en horloges. Van Disney Princess, Mickey Mouse tot Cars en andere bekende karakters. Daarna groeide ik richting de mode”.

Fashion en speelgoed, liefst in combinatie
Nu is Mark art director en verantwoordelijk voor volledige design projecten, zowel verpakkingen als graphics. Ook begeleidt hij de projecten met klanten van Creators Dock. De junior vormgevers worden door Mark begeleid. Verder sluit Mark regelmatig aan bij brainstormsessies. “Klanten waarderen dat wij actuele kennis van de markt delen en ideeën snel op tafel kunnen leggen. Aan de hand van de wensen en mogelijkheden komen we dan samen tot een unieke ideeën”.

Vanuit een persoonlijke interesse werkt Mark veel met speelgoed. “Ik verzamel voornamelijk poppen. En heb een voorliefde voor LOL Surprise poppen. Het hele design en het idee dat er achter zit, is echt te gek. Alle aandacht van die vormgevers gaat in hun producten. Ze hebben hierbij een voelspriet voor trends. Zo zagen ze de trend van “unboxing” op YouTube. Ze pakten dit op en gaven er een andere vorm en inhoud aan. Briljant!”.

Oprechtheid en eigen karakter tonen
Een waarschuwing heeft Mark ook voor fabrikanten: de karton-look verpakkingen! Dat is meegaan met een trend zonder dat je echt een duurzaam alternatief biedt, volgens de art designer. “Marketing wordt op die manier verkeerd ingezet”.

Als tip geeft Mark het advies te investeren in private labels door het ontwikkelen van eigen karakters. “Ik denk dat iets is dat klanten graag willen zien. Je ziet op de markt heel veel van hetzelfde. Val op als non-food merk door je eigen karakter te creëren. Just do it!”.

Related Projects
×