Maak een mix van een brede interesse in kunst, een grote liefde voor Japanse karakters, wonen met je gezin in Middelburg en je hebt een eerste beeld van Debbie de Bruin-Ros, designer bij Creators Dock. Ze geeft een inkijk in haar baan en visie op het ontwerpvak.

Hele middag Skypen
Net als collega Jill werkt Debbie vanuit huis, samen met het team, aan nationale en internationale opdrachten. Hoe? “We kunnen elkaar altijd goed bereiken. Soms is er een Skype-gesprek van een hele middag. Dan lijkt het net alsof we naast elkaar aan het werk zijn. Ook zijn we regelmatig in Amsterdam om te sparren over klanten en om even bij te praten. Aandacht voor klanten en elkaar. Dat werkt al 10 jaar prima, het zit echt in ons DNA!”

Het technische gedeelte geeft Debbie net zoveel uitdaging als de creatieve kant van haar werk. Neem de creatie van een totaalconcept voor Jump One en een complete back-to-school tassencollectie. “Een ontwerp moet uiteindelijk ook praktisch en goed geproduceerd kunnen worden. Ontwerpen zie ik als “performance art”: je moet je inleven in een bepaalde doelgroep en eindgebruiker. Door de vele dingen die we doen, kunnen we ideeën uit de ene branche vertalen naar de andere branche.”, licht Debbie toe.

Evenwicht tussen duurzaamheid, prijs en gemak
Opvallend vindt Debbie dat consumenten duurzame verpakkingen vaak als duurder product zien. “Daar zou het niet over moeten gaan” merkt zij op. “De retailers zijn op zoek naar het juiste evenwicht tussen duurzaamheid, prijs en gemak. Ik zie mensen om mij heen wel meer verpakkingsvrije producten kopen. Op zoek gaan naar een oplossing voor zowel fabrikant, retailer als consument is voor mij een inspiratiebron!”

Related Projects
×