125 Jaar nadat de eerste Wilhelmina pepermunt is geproduceerd, is het nog steeds de meest verkochte pepermunt van Nederland. Fortuin wil deze populariteit vasthouden in de toekomst. In 2018 vond daarom de restyling van deze grand lady en al haar aanverwante producten plaats. Onlangs ging Fortuin nog een stap verder om Wilhelmina mee te laten gaan met haar tijd. Dit komt terug in het veganistischer maken van de complete productlijn. Ook werd het zeer traditionele, maar nog steeds razend populaire salmiakpoeder, zogenaamde ‘zwart/wit’, toegevoegd aan het assortiment. Hiermee heeft Fortuin haar focus verlegd naar jongere klanten.

De opdracht
Creators Dock werd gevraagd om voor al deze productinnovaties een nieuwe verpakking te ontwerpen. Met het expliciete verzoek om het verpakkingsontwerp geschikt te maken voor 3-packs, losse rollen en displays. Daarnaast moest er rekening gehouden worden met hun toekomstige verpakkingsbehoeften.

De uitdaging
Fortuin ís Wilhelmina. Nieuwe productontwikkelingen en verpakkingsdesign bieden bij uitstek de mogelijkheid voor Fortuin om haar doelgroep te verbreden. Het respecteren van de geldende Fortuin-merkstijl in alle nieuwe communicatie, is hierbij een voorwaarde.

Trendy verpakkingsontwerp
Een nieuwe trendy verpakking ontwerpen die ook een jongere leeftijdsgroep aanspreekt, dat is de taak die Creators Dock kreeg voor het Wilhelmina-pepermuntassortiment van Fortuin. De nieuwe look weerspiegelt de strategie van Fortuin voor de komende jaren.

Related Projects
×