Bij Hellema in Friesland was het een vurige wens van productmanager Frank Wildschut en zijn team om klanten – van over de hele wereld – te inspireren met Hellema’s wereld van koekjes, repen en bites. Zeker toen door COVID-19 alle foodbeurzen waren afgelast en klantbezoeken niet aan de orde waren. “We waren het er al snel over eens dat we toch een live event wilden organiseren met een wereldwijd bereik”, legt Frank uit. Een spannende uitdaging voor het team van Frank en van Creators Dock!

De samenwerking tussen Hellema en Creators Dock resulteerde in een aantal zeer succesvolle live Meet & Taste events. In een zelfgemaakte opnamestudio in Hellema’s productiefaciliteit in Friesland werd een reeks innovatieve online meet-ups georganiseerd. Bij Creators Dock werden de presentatie en mock-ups voor deze online presentatie geproduceerd.

Persoonlijke aandacht is key
“De klanten waren thuis en enthousiast om deel te kunnen nemen aan iets ongewoons. Ze kregen een persoonlijke uitnodiging om een ​​tijdslot te reserveren en er werd een TasteBox naar hun huisadres gestuurd”, vertelt Frank. De samplebox, vol single verpakte nieuwe producten, was ontwikkeld door Creators Dock. Het idee achter de TasteBox was om de ontvanger een gevoel van verrassing, betrokkenheid en persoonlijke aandacht te geven.

Al tijdens de voorbereidingen voor de live-evenementen was het duidelijk dat klanten het snel oppikten. Accountmanagers hadden 4 tot 5 dagen een volle agenda met klantafspraken, van Duitsland tot Scandinavië, van China tot Canada, en niet te vergeten Australië, Rusland en verder. Iedereen was enthousiast en nieuwsgierig.

Voor herhaling vatbaar
Frank concludeert zelfverzekerd: “Terugkijkend zien we dat we zowel voor de klant als voor Hellema veel meer bereikt hebben dan tijdens een beurs. De klant had tijdens het live event het hele team tot zijn beschikking, in plaats van twee Hellema-vertegenwoordigers tijdens een beurs. Bovendien konden we, zonder de drukte van een beurs, de zakelijke kant snel afhandelen. Zo hebben we met veel meer klanten kunnen praten dan normaal. Zeker voor herhaling vatbaar, ook na het post-corona tijdperk!”

 

Related Projects
×