Meer mogelijkheden zien dan collega’s
“Al ver voor de start van Creators Dock was ik bezig met de vraag hoe kansen te creëren met producten. Met name consumentenproducten”, begint Corinne. Zij specialiseert zich vroeg in haar loopbaan, in jongerenmarketing, met name gericht op de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar. Ze richt zich hierin steeds specifieker in de markt van licenties.

Pokémon inspireerde
“Ik zag altijd meer mogelijkheden dan mijn collega’s. Met name in de doorontwikkeling van een merk richting merchandising. In de loop der jaren wist ik hoe design teams werkten. Merchandising kwam rond 2000 sterk op in Nederland en beperkte zich toen nog tot de entertainment sector, zoals tv en films. Het aantal kinderseries voor 6- tot 8-jarigen groeide rap. Naar mijn idee waren er veel meer mogelijkheden dan alleen gericht op die jonge leeftijd. En het kon vooral ook veel beter dan het platte design van “stickers plakken”, glimlacht Corinne.

Den Haag, Utrecht en Amsterdam
Het leidde in 2009 tot de start van Creators Dock in Den Haag. Via een omzwerving in Utrecht is het bureau nu gevestigd in het Amsterdamse Pand Noord. Corinne licht toe: “We zijn meegegroeid met de licentiemarkt. Merchandise groeide uit naar lifestyle brands, zoals sportmerken, en daarna naar de nog omvangrijke game industrie. Wat ons blijft fascineren is het samenspel tussen doelgroep (en de daadwerkelijke consumenten), het merk en het type product”.

Kei van een team
Met het vaste team van 7 medewerkers is Creators Dock in staat iets neer te zetten dat werkt voor klanten. Iets dat “klopt” in de harten van hun eindklant, de consument. Internationale en nationale klanten als Van der Meulen, Carrefour, Hellema, Caresse Cosmetics, Canenco en vele anderen, onderschrijven de kwaliteiten van de design specialisten. Anika van ’t Klaphek is sinds kort CEO en daarmee verantwoordelijk voor de gehele klantenportefeuille. Tot vreugde van Corinne: “Ik ben trots op wat zij kunnen qua technische, creatieve skills en op de bak aan ervaring. Nuchterheid en grote gedrevenheid zijn onze sterke punten. Er staat een kei van een team!”.

Wereld na de influencers
“De toekomst? Ik zie alleen maar meer kansen!”, vervolgt Corinne. “Nu zijn ook YouTubers en vloggers belangrijke influencers. Daaruit ontstaan ook merken. Anderzijds hebben merken kortere levenscycli en worstelen ze met duurzaamheid. En dat alles biedt merken en ook Creators Dock kansen. We zullen gespecialiseerd blijven in brands, kids en food. En tegelijkertijd onszelf richten op het doorontwikkelen van het platform MyBrandportal. In 2019 sturen we nog bestanden over en weer. De inzichtelijk en deelbaarheid moet lichter en makkelijker worden. Zo kunnen we uitgroeien tot een software bedrijf met een krachtige creatieve poot.”

Related Projects
×