Een klassiek geval van teveel koks bederven de soep. Soms worden ideeën en organisaties het slachtoffer van hun eigen succes. Het is bijna gebeurd met de Plastic Soup Foundation. De goede strijd voeren is hun bestaansreden. Branding en het beschermen van hun merk waren dat niet. Maar met zoveel partijen die dit waardevolle doel wilden steunen, dreigden ze al snel te verdwalen in hun eigen merksoep.

Merk? Welk merk?
Natuurlijk was de Plastic Soup Foundation heel blij dat organisaties bereid waren om met hen samen te werken. Het ontbreken van een enkele ‘merkbibliotheek’ of zelfs van een consistente branding betekende echter dat werknemers in plaats van de plastic soep bestrijden, essentiële tijd besteedden aan het vinden van merkmateriaal van de Plastic Soup Foundation voor partners. En er waren geen controles om te zien of partnerorganisaties materialen op de juiste manier gebruikten.

Merkervaring bevestigen met brand manual en toolkit
Een merk is alleen zo sterk als de losse onderdelen waarvan het is gemaakt. Creators Dock zorgt voor deze solide basis en hebben hiervoor de juiste aanpak. Daarom hebben we een brand manual opgesteld met daarin alle templates, logo’s, kleuren, fonts en do’s en don’ts zodat duidelijk is wat een go of no-go krijgt. Geen discussie meer nodig!

Daarnaast is er een toolkit gemaakt. Deze digitale “gereedschapskist” met waardevolle basiselementen, kan nu worden gedeeld naar partners, vrijwilligersorganisaties of iedereen die materialen van de Plastic Soup Foundation wil gebruiken voor een evenement, op sociale media of op posters. De toolkit heeft een keuze uit sjablonen die geschikt zijn voor een bepaald doel of -media, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat aan het goedkeuren van illustraties!

Related Projects
×